dilluns, 9 de gener del 2012

Negociacions obertes amb el Ministeri de Defensa


Hola de nou. Aquests dies, davant de la passivitat política a casa nostra he iniciat discretes converses amb el Ministeri de Defensa espanyol per pactar l’alliberament nacional de Catalunya. La cosa ara mateix està una mica encallada, per això aprofito per posar-vos al dia i a veure si se us acudeix alguna cosa per tirar endavant la negociació. Espero que no us sàpiga greu que hagi negociat per tots vosaltres. Ho he fet amb la millor de les intencions:




Benvolgut senyor Ministre de Defensa espanyol excel·lentíssim Dom Pedro Morenés,

M’adreço a vostè per negociar. Espero que aquest oferiment  sigui del seu interès.

Atentament,
Catalina Ionescu



Señora Ionescu,

En respuesta a su correo electrónico  del 4 de Enero 2012, lamentamos comunicarle que no disponemos de nadie en el departamento que pueda atenderla en Catalán. Rogamos disculpe las molestias, y nos ofrecemos a contestarle cualquier petición que nos mande en Castellano.

Cordialmente,
Departamento de Atención a la Ciudadanía del Ministerio de Defensa






Benvolguts Senyors del Ministeri de Defensa,

Em sembla una terrible falta de respecte que m’adreci a l’excel·lentíssim senyor Ministre  per tractar un tema tan important i em responguin des d’un departament del Ministeri com si fos una ciutadana qualsevol. Per cert, si posen les inicials del nom del seu departament en majúscules és falta d’ortografia. Els ho dic perquè a la senyora Aguirre li va passar el mateix i va acabar sortint als diaris.

Pel que fa al tema lingüístic lamentar que busquin excuses quan encara no hem ni començat, però permetin-me que els recomani “Google Translate” amb el qual he tingut grates experiències anteriorment. Per entrar-hi només han de posar “translate” al Google i pitjar el botó “avui tinc sort” (en el seu cas “hoy estoy de suerte”).

Bàsicament volia pactar una sortida raonable per a la independència de Catalunya i els asseguro que les condicions que els ofereixo seran interessants per l’excel·lentíssim senyor Ministre Dom Pedro Morenés.

Em poso a la seva disposició i confio en la seva bona voluntat per seguir endavant amb aquesta negociació.


Atentament,
Catalina Ionescu






Señora Ionescu,

Lamentamos comunicarle que no podemos atender su petición.

Cordialmente,
Departamento de atención a la ciudadanía del Ministerio de Defensa






Benvolguts Senyors del Ministeri de Defensa,

Negociar amb vostès és realment complicat  i no m’estan posant les coses gens fàcils. Encara no he posat la primera proposta sobre la taula i ja em tanquen portes. Ara entenc els fracassos de diverses generacions de polítics catalans. Afortunadament sóc molt perspicaç i m’he fixat que han canviat les majúscules del nom del seu departament per minúscules. Ho acceptaré com un gest de bona voluntat.

Bé doncs, aquí tenen la meva primera proposta. Si us plau diguin-li al Ministre de Defensa que li ofereixo un massatge amb final feliç. Estic disposada a negociar sexe anal, però els prego que abans em passin mides, perquè els míssils són molt dolorosos. Pel que sé el senyor Morenés és més de bombes de fragmentació, però amb això no hi tinc experiència o sigui que estic oberta a qualsevol observació que vulguin fer al respecte. 

Si us plau facin arribar l’oferta al senyor Ministre. Si no, no ens en sortirem. 

Diguin-li també que estic disposada a negociar límits territorials, però a veure si pot acceptar la primera proposta.

Atentament,
Catalina Ionescu



Señora Ionescu,

Le informamos que no somos competentes para atender su petición, por favor diríjase a Presidencia.

Cordialmente,
Departamento de atención a la ciudadanía del Ministerio de Defensa




Benvolguts Senyors del Ministeri de Defensa,

Conec la vella tècnica de “vagi a la planta 3, mostrador 15”. De fet pel que sé, vostès els espanyols, la fan servir amb certa assiduïtat. Lamento profundament que utilitzin aquestes tècniques de desgast que no ajuden en res. Els prego que si ho consideren necessari incorporin Presidència a la negociació, però no m’hi facin anar, perquè sé positivament que si m’hi adreço em diran que torni a negociar amb vostès.

Com poden veure  estic disposada a ser tan persistent com calgui per fer arribar aquesta negociació a bon port i trobar una sortida satisfactòria per a les dues parts.

Com que sembla que el meu oferiment inicial no ha estat suficient volia ampliar-lo. En l’apartat dels límits territorials estic disposada a renunciar a les Balears (“Baleares / Baleares de Mallorca” per vostès) i al País Valencià (“País Valenciano” per vostès) fins que hi hagi una majoria social en aquests territoris que desitgi la independència. No li sàpiga greu que li posi algunes traduccions en la toponímia, però com que ara ja entrem en temes delicats voldria evitar a tota costa que hi poguessin haver confusions o malentesos.

També els ofereixo Tarragona. Se la poden quedar. Sé que els deu sorprendre però pensin que visc a Reus. A més a més Tarragona disposa d’una magnífica plaça de toros que els catalans ens hem encarregat de  cobrir, on hi podrien fer corrides quan plou i que amb la potent il·luminació artificial que hi hem instal·lat, fins i tot podrien fer-les a les deu de la nit, com el futbol, en “prime-time” televisiu. No em negarà que no els resulta temptador.

Pel Concurs de Castells no es preocupi. Sempre podrem arribar a un acord econòmic amb vostès  i si no, ja trobarem un altre lloc, perquè la veritat la plaça ja començava a quedar-se una mica petita.

Per últim, si volen, els ofereixo Perpinyà (“Perpiñán / PerpiñanEta” per vostès).  En el fons és com Santa Coloma de Gramenet però amb francesos, i què volen que els hi digui a mi no em fa ni fred ni calor.  Sí, ja sé que ara està sota sobirania francesa, però en paral·lel he iniciat també negociacions amb el Govern Francès. Confio que aviat podré dir-los alguna cosa en ferm d’aquest tema, però a dir veritat, el Tractat dels Pirineus se l’haurien pogut fotre pel cul, perquè m’està complicant molt la vida.

Quedo a l’espera de la seva contraoferta. Si us plau, no s’oblidin d’incorporar Presidència a la negociació.

Gràcies per endavant,
Catalina Ionescu






Benvolguts Senyors del Ministeri de Defensa,

Si no contesten els meus correus electrònics es fa impossible seguir endavant. Si us plau tinguin en consideració la meva oferta, perquè sinó això acabarà fatal. Si volen els afegeixo una caixa d'ostres i una de musclos de la llacuna de Salses. Els francesos ja ho han acceptat.

Atentament,
Catalina Ionescu